Подели на:
Развој иновација

ШКОЛА РОБОТИКЕ И ЕЛЕКТРОНИКЕ ЗА МЛАДЕ

Поштовани,

На конкурсу у областима омладинског сектора које је расписало Министарство туризма и омладине РС за јединице локалне самоуправе Канцеларији за младе општине Ивањица, Општини Ивањица одобрен је пројекат под називом „Примена Програма Центра за развој иновација у запошљавању и технолошком предузетнишву“. Пројекат, као што је поменуто финансира Министарство туризма и омладине РС, а суфинансира Општина Ивањица.

Циљ пројекта је реализација Програма „Центра за равој иновација и технолошког предузетништва“ који функционише у оквиру Клуба за младе општине Ивањица кроз израду и примену свих дефинисаних активности ради унапређења запошљивости, запослености и предузетништва код младих.

У оквиру поменутог пројекта у наредном периоду планирана је реализације „Школе роботике и електронике“, a заинтересовани за науку и технику научиће, како да од електронских компонената направе свог првог робота и напишу своје прве линије кода . Полазници ће научити да програмирање није апстрактно! Радионице имају за циљ промоцију логичког размишљања, науке, технике и електронике и роботике на едукативан и занимљив начин. Знање које стекну помоћиће им да изађу из „шаблона“ и да употребе машту. С обзиром на то, да дизајн робота није унапред у потпуности дефинисан, полазници креативне радионице ће имати могућност да осмисле изглед и направе роботе онако како они желе, а уз упутства и сугестије инструктора управљају њиме на даљину преко интерфејса.

Позивамо младе наше општине да се пријаве и узму учешће на курсу и тако стекну знања и вештине које ће им омогућити усавршавање, лакше запослење или отпочињање сопственог бизниса. Поменутa школа је БЕСПЛАТНА.

Пријаве за курсеве се могу слати на мејл адресу kzm.ivanjica@hotmail.com, путем фејсбук странице Млади Ивањице – Канцеларије за младе, инстаграм налога kzm_ivanjica или на бројеве телефона 0648899486 и 0644192407.

За све додатне информације смо на располагању.

Још објава

Индивидуални разговори/савертовањаа

Поштовани, На конкурсу за Подизање капацитета Регионалних иновационих сатартап центара у сарадњи са Научно технолошким парковима, који је расписао Фонд…