Подели на:
Новости

ПОСАО ЗА 10 МЛАДИХ „CNC“ ОПЕРАТЕРА УЗ ПЛАЋЕНУ ОБУКУ

Поштовани,

У оквиру пројекта „Модел за унапређење компетенција незапослене омладине у циљу ублажавања негативних последица миграција“ који реализује локална Канцеларија за младе општине Ивањица у сарадњи са Међународном огранизацијом за миграције (IOM) и UNDP у Србији, финансира Швајцарска влада – Швајцарска агенција за развој и сарадњу (SDC), а суфинансира општина Ивањица 21.10.2021. године, у просторијама компаније „МАТИС“, одржан је уводни састанак поводом почетка обуке за „CNC“ оператере.
Обука се реализује у сарадњи са Академијом „Oxford“ и компанијом „МАТИС“ из Ивањице, која је и партнер на поменутом пројекту.

Након завршене обуке укупно 10 младих полазника добиће признати сертификат од стране лиценциране Академије, као и посао на позицији „CNC“ оператера у компанији „МАТИС“, која је младима изашла у сусрет тако што ће им сваки дан обуке и време проведено у компанији на обуци бити плаћено.

Обука ће се састојати из теоријског и практичног дела, након чега ће млади обучени „CNC“ оператери кренути са радом. Компанија „МАТИС“ планира ширење својих погона и набавку већег броја „CNC“ машина тако да ће потреба за овим кадром у наредном периоду бити у порасту.

Млади су исказали велико интересовање, али је програм тренутно могао да обухвати највише 10 учесника. Из поменутих разлога у наредној години биће реализован нови круг обука за „CNC“ оператере о чему ће млади и јавност бити благовремено обавештени.

Још објава