Подели на:
Новости

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ЕКО КАМП 2019.

Поштовани,

Локална Канцеларија за младе општине Ивањица у сарадњи са Одредом извиђача „Ратко Софијанић“ већ девету годину заредом организује „Еко камп“.

Први „Еко камп“ организован је 2011. године у Ивањици на којем су присуствовали извиђачи и сарадници Канцеларија за младе из Србије, док је наредне 2012. године добио и међународни карактер, где смо угостили 30 младих извиђача из Версаја (Француска). Кампови 2013., 2014., 2015., у 2016. године реализовани су у Кушићима, а од 2017. па до данас Еко камп реализујемо на Голији, на простору, који је осмишљен и изграђен по свим стандардима камповања.

Ове године камп ће по трећи пут бити реализован на планини Голија – Дајићко брдо у новоизграђеном „Омладинском кампу“. Камп на планини Голија обухвата простор од 19.4 ара на ком се налази новоизграђени објекат површине 67 метара квадратних који садржи тоалете, купатила, кухињу и неколико вишенаменских просторија. Двориште кампа уређено је кроз постављање полигона за вежбање, Авантура парка, Кућице на дрвету, Амфитеатра за предавања у природи и справа у виду љуљашки, клацкалица, клупа итд. У оквиру дворишта налази се и кампинг простор који је кључни за реализацију овог Еко кампа.

Циљ ове акције-кампа јесте промоција волонтеризма и активизма младих, изласка у природу, здравих стилова живота, важности заштите животне средине, здраве околине, здравља и афирмисање планине Голија као великог туристичког потенцијала који ћемо постићи реализацијом бројних активности различитог карактера. У оквиру „Еко кампа“ биће реализован низ активности едукативног карактера кроз које ће бити обухваћене теме животне средине, парка природе, здравља, рекреације, као и исхране младих. Део кампа ће бити посвећен упознавању и провери извиђачких вештина, вештарства и знања активности везаних за програм извиђача, као и општег знања о екологији. На кампу ће учешће узети и “Служба за деловање у ванредним ситуацијама” општине Ивањица, као део Канцеларије за младе, кроз организацију активности везаних за безбедност и преживљавање у природи, алпинизму. Поред наведених активности, учесници ће моћи да уживају у спорту, играма без граница, друштвено корисним активностима и културно забавном програму, радионицама о авиомоделарству, као и провери њихове орјентације у простору кроз учешће у активности под називом “Орјентиринг”. Учесницима ће кроз реализацију активности бити представљен и Прогам „Млади у природи“, који Канцеларија спроводи кроз редовне активности и на тај начин младе одваја од свакодневице и окреће лепоти живота у природи. Млади ће се такође окушати у изградњи нових садржаја на Кампу и ревитализацији постојећих. На кампу ће присуствовати: волонтери локалних Канцеларија за младе из региона и широм Србије, планинке и извиђачи, као и сарадници Канцеларије за младе општина Ивањица.

Ово је прилика за све учеснике да стекну нова познанства и знања.

Овом приликом Вас позивамо да учествујете и будете гости на нашем кампу који полако прераста у традицију.

У прилогу мејла шаљемо Вам прелиминарну сатницу “Еко кампа 2019” где се детаљније можете информисати о активностима.

Пријаве за камп можете вршити путем мејла kzm.ivanjica@hotmail.com (у којем ћете навести имена и презимена учесника, датуме њиховог рођења као и место одакле долазе), у просторијама Канцеларије за младе или на бројеве телефона 032/‪665-414‬; 064/‪88-99-486‬ – Иван ;064/419-24-07 – Александар.

За све учеснике на кампу обезбеђено је: камп место, храна и освежење, пут од Ивањице до кампинг места као и услови за личну хигијену.

Трошкови које имају учесници кампа су једино пут до Ивањице и котизација за учешће на кампу 1.000,00 рсд по учеснику.

Рок за пријављивање је 11.08.2019. године до 15 часова.

Надамо се новом дружењу у Ивањици (Голија) и очекујемо Ваше пријаве.

С поштовањем,

Иван Стаменић – Координатор локалне Канцеларије за младе општине Ивањица
Општинска управа Општине Ивањица
Локална Канцеларија за младе општина Ивањица
Венијамина Маринковића бб, 32250 Ивањица
е-маил: kzm.ivanjica@hotmail.com; ivan.stamenic78@gmail.com
Тел: 064/‪2109448‬; 064/‪88 99 486‬

[vc_tta_pageable]
[/vc_tta_pageable]
[vc_single_image image=“20574″ img_size=“full“]

Још објава

Индивидуални разговори/савертовањаа

Поштовани, На конкурсу за Подизање капацитета Регионалних иновационих сатартап центара у сарадњи са Научно технолошким парковима, који је расписао Фонд…