Подели на:
Новости

Реализација курса HTML – основни и напредни ниво

Поштовани,

 

На конкурсу за Подизање капацитета Регионалних иновационих сатартап центара у сарадњи са Научно технолошким парковима, који је расписао Фонд за иновациону делатност Републике Србије, Општини Ивањица – Канцеларији за младе додељена су средства за реализацију програма Центра за развој иновација Ивањица. Пројекат се реализује у конзорцијуму са Научно технолошким парком Чачак.

 

Реализација пројекта односно пројектних активности делује кроз неколико циљева:

 

– Промоција регионалног иновационог стартап центра; – Развој предузетничког духа код младих; – Едукација и помоћ тимовима и појединцима у развоју пословања; – Умрежавањe кроз организацију и учешће на догађајима и састанцима; – Менторство путем обезбеђивања искусних стручњака; – Помоћ у обезбеђивању финансијске подршке за развој пословања кроз едукацију о моделима и конкретним изворима финансирања; – Саветовање у области правних, финансијских и административних послова; – Обуке из области запошљавања, самозапошљавања и технолошког предузетништва. У оквиру поменутог програма реализован је састанак пројектног тима, који је на уводном састанку припремио неопходне услове за неометану реализацију пројектних активности. Извршена је подела пројектних задатака, дефинисан детаљни план активности, израђена медијска стратегија и припремљени сви неопходни предуслови за правилну реализацију временског плана пројекта.

 

У оквиру поменутог пројекта реализовани су курсеви HTML основни и напредни ниво. HTML је основни компјутерски језик који се користи за креирање wеб сајтова. Његово пуно име је HyperText Markup Language, тј. језик за означавање хипертекста.

 

Конкретно HTML је стандардизовани језик, који се примењује за дефинисање структуре текстова, медија и уграђених објеката у оквиру web страница и електронске поште.

 

Позивамо све младе наше општине да се укључе у реализацију пројекта, буду део пројекта, да узму учешће у реализацији курсева, обука, школа и других активности на пројекту које доприносе личном развоју, усавршавању, а самим тим и већој запошљивости младих наше општине.

Још објава