Подели на:
Новости

3D street art радионица у Ивањици

3D STREET ART РАДИОНИЦА У ИВАЊИЦИ
Поштовани,
Локална Канцеларија за младе општине Ивањица у периоду од (16-20).09.2020. године у центру града (пешачка зона) организује 3D Street Art радионицу у оквиру које ће бити израђен 3D цртеж који ће крастици главну улицу нашег града.
3D Street art је у свету веома популаран уметнички правац. То су анаморфне илузије-цртежи на равној површини који, када се гледају са одређене тачке, одају 3D утисак и изгледају као да су стварни.
Радионице о 3D стреет арту јединствене су у Србији и региону и у себи носе спој сликарства, урбаног изражавања, стрипа и перформанса. Окупиће младе ствараоце који ће сазнати мноштво информација о савременом ликовном изразу и упознати се са израдом слике у 3D перспективи. Учесници ће бити обучени да помогну у реализацији реалистичног 3D приказа који ће се осликати на јавној градској површини.
Радионицу воде Миливој Костић, академски сликар, 3D street уметник, и Катарина Стојановић Костић, дипломирани психолог.
Позивамо све заинтересоване младе наше општине да се укључе у реализацију ове радионице у центру града, науче нешто ново и помогну у изради 3D цртежа који ће крастици главну улицу нашег града.
Активност ће бити реализована у складу са мерама које су прописане од стране Владе Републике Србије и наредбе Министарства здравља на основу Закона о заштити становништва од заразних болести.

Још објава