Подели на:
Новости

НАЈАВА ЗА ОБЕЛЕЖАВАЊЕ СВЕТСКОГ ДАНА ДЕЦЕ ОБОЛЕЛЕ ОД РАКА

Поштовани,

У петак 15. фебруара 2019. године локална Канцеларија за младе општине Ивањица и Национално удружење родитеља деце оболеле од рака “НУРДОР” у сарадњи са Црвеним крстом Ивањица и осталим локалним партнерима обележиће Светски дан деце оболеле од рака јавним хуманитарним скупом у Центру града у периоду од 12 до 14 часова.

Ове године боримо се заједно за нову Родитељску кућу у Београду, као највећем дијагностичком и терапијском центру педијатријске онкологије у Србији, са истовремено највећим бројем деце која долазе на лечење. С обзиром да су често у питању породице из мањих средина, које нису у могућности да у Београду обезбеде смештај, неопходно је омогућити простор у ком они могу да бораве за време лечења. Нажалост, сведоци смо све већег броја деце којима је ова подршка потребна, а наши тренутни капацитети нису довољни.

На постављеним штандовима биће реализована продаја сувенира, а тачно у 13 часова, под слоганом „И ја се борим“, симболично ће се послати срце подршке за све малишане који се лече од рака, у знак подршке овим суперхеројима, али и онима који више нису са нама. Акција ће бити пропраћена кроз наступ локалних музичара као и присуство угледних грађана наше општине из различитих области живота.

Овим путем позивамо све Ивањичане, људе добре воље, уколико су у могућности да дођу у петак, 15. фебруара и својим присуством се придруже борби свих нас за оне којима је наша подршка неопходна. Све оне које то не буду у могућности, позивамо да се прикључе кампањи „И ја се борим“ и донирају средства путем слања СМС поруке на број 1150 (свака порука износи 100 динара).

Још објава