Подели на:
Новости

ШКОЛА РОБОТИКЕ И ЕЛЕКТРОНИКЕ ЗА МЛАДЕ

Поштовани,

На конкурсу у областима омладинског сектора које је расписало Министарство омладине и спорта РС за јединице локалне самоуправе Канцеларији за младе општине Ивањица, Општини Ивањица одобрен је пројекат под називом „Унапређење Програма Центра за развој иновација у запошљавању и технолошког предузетништва“.

У оквиру поменутог пројекта у наредном периоду планирана је реализацијa „Школе роботике и електронике“, a заинтересовани за науку и технику научиће, како да од електронских компонената направе свог првог робота и напишу своје прве линије кода . Полазници ће научити да програмирање није апстрактно! Радионице имају за циљ промоцију логичког размишљања, науке, технике и електронике и роботике на едукативан и занимљив начин. Знање које стекну помоћиће им да изађу из „шаблона“ и да употребе машту. С обзиром на то, да дизајн робота није унапред у потпуности дефинисан, полазници креативне радионице ће имати могућност да осмисле изглед и направе роботе онако како они желе, а уз упутства и сугестије инструктора управљају њиме на даљину преко интерфејса.

Позивамо све младе заинтересоване за учешће да се пријаве на мејл kzm.ivanjica@hotmail.com, лично у просторијама Канцеларије радним данима од 08 до 15 часова или на бројеве телефона 0648899486 и 0644192407. Број учесника је ограничен, а предност имају они који се први пријаве.

Још објава