Подели на:
Новости

„Школа роботике и електронике“- „Програм центра за развој ино…“

На конкурсу за доделу бесповратних средстава у оквиру Програма подршке раду регионалних иновационих стартап и смар сити центара, који је расписао Кабинет министра без портфеља задуженог за иновације и технолошки развој, Општини Ивањица – Канцеларији за младе додељена су средства за реализацију програма Центра за развој иновација Ивањица.

Кроз реализацију програма Центра млади имају прилику да похађају обуке и курсеве из области запошљавања, самозапошљавања и из области IT и WEB програмирања. Биће израђене и две Анализе са циљем дефинисања Програма Центра за наредну годину, а све у складу са потребама младих незапослених и других младих општине Ивањица.

Поред поменутих услуга Центар ће имати и саветодавну улогу у оквиру које ће организвати индивидуална саветовања, пружање информација на захтев, преко телефона или електронске поште као и онлајн каријерно саветовање путем веб платформе.

Центар ће такође створити могућност за стручно вођење, саветовање и усмеравање младих и утицаће на повећање запослења као и усмеравање младих у програме обука и додатног образовања кроз коришћењег модерно опремљеног простора.

Наведене активности у оквиру одобреног пројекта „Програм Центра за развој иновација“ имају за циљ развијање услуга и механизама који поспешују предузетнички дух, запошљивост и запосленост младих што је у директној вези са првом области из НСМ, а то је Област запошљавање и предузетништво младих.

У оквиру поменутог пројекта у току је реализација „Школе роботике и електронике“ коју похађа 20 младих, а води је професорка Милкица Костић Златић.

Полазници школе имају прилику да науче како да од електронских компонената направе свог првог робота и напишу своје прве линије кода. Радионице имају за циљ промоцију логичког размишљања, науке, технике и електронике и роботике на едукативан и занимљив начин. Знање које стекну помоћиће им да изађу из „шаблона“ и да употребе машту. С обзиром на то, да дизајн робота није унапред у потпуности дефинисан, полазници креативне радионице ће имати могућност да осмисле изглед и направе роботе онако како они желе, а уз упутства и сугестије инструктора управљају њиме на даљину преко интерфејса.

Још објава