Подели на:
Новости

РЕАЛИЗОВАНА ТЕОРИЈСКА ОБУКА ЗА „CNC“ ОПЕРАТЕРЕ

Поштовани,

У оквиру пројекта „Модел за унапређење компетенција незапослене омладине у циљу ублажавања негативних последица миграција“ који реализује локална Канцеларија за младе општине Ивањица у сарадњи са Међународном огранизацијом за миграције (IOM) и UNDP у Србији, финансира Швајцарска влада – Швајцарска агенција за развој и сарадњу (SDC), а суфинансира општина Ивањица у периоду (28-30).2021. године, у просторијама компаније „МАТИС“, одржана је теоријска обука за „CNC“ оператере.

Обука се реализује у сарадњи са Академијом „Oxford“ и компанијом „МАТИС“ из Ивањице, која је и партнер на поменутом пројекту.

Поред учесника обуке, представника компаније „МАТИС“ и Канцеларије за младе, уводном делу обуке је присуствовала и госпођа Моника Петровић менаџер пројекта за Србију испред Међународне организације за миграције.

На теоријском делу обуке полазници су добили основне информације о правилима понашања и мерама поштовања безбедности и заштите на раду. Такође су стекли основна знања из технологија обраде материјала резањем, за које су првенствено везане ЦНЦ машине на којима ће спроводити даљу практичну обуку. Добили су увид у могућности и намену ЦНЦ машина и кроз практичне примере сами креирали једноставније кодове за програмирање истих.
Након теоријског дела млади настављају своје усавршавање кроз практични део обуке у погонима компаније „МАТИС“ уз праћење и надзор ментора.

По завршетку обуке укупно 10 младих полазника добиће признати сертификат од стране лиценциране Академије, као и посао на позицији „CNC“ оператера у компанији „МАТИС“, која је младима изашла у сусрет тако што ће им сваки дан обуке и време проведено у компанији на обуци бити плаћено.

Компанија „МАТИС“ планира ширење својих погона и набавку већег броја „CNC“ машина тако да ће потреба за овим кадром у наредном периоду бити у порасту.

Млади су исказали велико интересовање, али је програм тренутно могао да обухвати највише 10 учесника. Из поменутих разлога у наредној години биће реализован нови круг обука за „CNC“ оператере о чему ће млади и јавност бити благовремено обавештени.

Још објава

Индивидуални разговори/савертовањаа

Поштовани, На конкурсу за Подизање капацитета Регионалних иновационих сатартап центара у сарадњи са Научно технолошким парковима, који је расписао Фонд…