Подели на:
Новости

ПОТПИСАН УГОВОР ЗА ПРОЈЕКАТ КАНЦЕЛАРИЈЕ ЗА МЛАДЕ

Поштовани,
У оквиру глобалног пројекта „Миграције у функцији одрживог развоја“ који спроводе Међународна организација за миграције (IOM) и UNDP у Србији, а финансира Швајцарска влада – Швајцарска агенција за развој и сарадњу (SDC) расписан је јавни позив за финансирање пројеката у циљу ублажавања негативних последица унутрашњих миграција.
Канцеларији за младе општине Ивањица – Општини Ивањица на поменутом конкурсу одобрен је пројекат под називом „Модел за унапређење компетенција незапослене омладине у циљу ублажавања негативних последица миграција“ који се спроводи у сарадњи са Међународном огранизацијом за миграције (IOM), финансира Швајцарска влада – Швајцарска агенција за развој и сарадњу (SDC), а суфинансира општина Ивањица кроз програмски буџет Канцеларије за младе. Уговор су потписали Директорка канцеларије Међународне организације за миграције у Београду Лидија Марковић и председник Општине Ивањица Момчило Митровић уз присуство представника Канцеларије за младе Ивањица и IOM-а.
Општи циљ предложеног пројекта је да допринесе побољшању социјално-економског стања локалне заједнице, укључујући посебно младе незапослене у општини Ивањица развојем „Модела за унапређење компетенција незапослене омладине у циљу ублажавања негативних последица миграција“. Овај пројекат ће даље промовисати запошљивост, запошљавање и самозапошљавање младих кроз програме и обуке које нуди.
У наредне две године, колико пројекат траје биће реализован велики број активности из области запошљавања и самозапошљавања. Поред јачања капацитета сарадника КЗМ (пројектног тима) и набавке потребне техничке опреме за реализацију пројекта неке од активности намењених младима су обуке за CNC оператере, 3D моделовање и штампање, обуке за развој онјалн пословања, курсеви Енглеској језика (почетни и напредни ниво), основни тренизни из области запошљавања и самозапошљавања, Програм радне праксе за младе, Сајам образовања, округли столови, индивидуална и онлајн саветовања, као и Анализе на теме потреба незапослених младих и потреба тржишта рада, као и анализа у циљу дефинисања приоритетних области у отпочињању сопстевнох бизниса у складу са потребама и интересовањем младих. Све обуке на пројекту реализоваће лиценциране академије као и стручни предавачи из поменутих области. Једна од завршних активности на пројекту биће израда приручника за упостављање „Модела за унапређење компетенција незапосление омладине у циљу ублажавања негативних последица миграција“ у циљу ширења примера добре праксе у земљи и региону.
Позивамо све младе наше општине да се укључе у реализацију пројекта, буду део пројекта, да узму учешће у реализацији курсева, праксе, обука и других активности на пројекту које доприносе смањењу незапослености младих. Све активности биће реализоване у складу са мерама које су прописане од стране Владе Републике Србије и наредбе Министарства здравља на основу Закона о заштити становништва од заразних болести.

Још објава

Индивидуални разговори/савертовањаа

Поштовани, На конкурсу за Подизање капацитета Регионалних иновационих сатартап центара у сарадњи са Научно технолошким парковима, који је расписао Фонд…