Подели на:
Новости

Поштовани,

На конкурсу у областима омладинског сектора које је расписало Министарство омладине и спорта РС за јединице локалне самоуправе Канцеларији за младе општине Ивањица, Општини Ивањица одобрен је пројекат под називом „Унапређење Програма Центра за развој иновација у запошљавању и технолошког предузетнишва“.

Како је програм Центра у прошлој години тек успостављен, циљ овог пројекта је унапређење програма „Центра за равој иновација и технолошког предузетништва“ на основу исказаних потреба младих ради унапређења запошљивости, запослености и предузетништва.

Кроз функционисање и пружање услуга Центра који функционише у оквиру Клуба за младе млади ће имати прилику да похађају обуке и курсеве из области запошљавања, самозапошљавања, области технолошког предузетништва, IT и WEB програмирања, роботике и електронике. Млади ће моћи да се усаврше кроз Програм радне праксе, а имаће прилику да буду учесници Сајма образовања, као и Округлог стола у циљу њиховог самозапошљавања. Биће израђене и две Анализе са циљем повећања запошљивости младих у општини Ивањица.

Поред поменутих услуга Центар ће имати и саветодавну улогу у оквиру које ће организвати индивидуална саветовања, пружање информација на захтев, преко телефона или електронске поште као и онлајн каријерно саветовање путем веб платформе.

Наведене активности имају за циљ развијање услуга и механизама који поспешују предузетнички дух, запошљивост и запосленост младих што је у директној вези са првом области из НСМ, а то је Област запошљавање и предузетништво младих.

У оквиру поменутог пројека у току је израда Анализе потреба незапослених младих у циљу запошљавања – Кроз реализацију ове активности биће израђена комплетна анализа потреба незапослених младих кроз стечено образовање у смислу добијања посла и потреба тржишта рада, тј. послодаваца за одређеним профилима будућих запослених. Крајњи циљ ове активности је добијање резултата у мимоилажењу школовања и образовања младих људи са стварним потребама тржишта рада, тј. послодаваца за одређеним кадровима.

Још објава

Индивидуални разговори/савертовањаа

Поштовани, На конкурсу за Подизање капацитета Регионалних иновационих сатартап центара у сарадњи са Научно технолошким парковима, који је расписао Фонд…