Подели на:
Новости

Почетак реализације курса „3D моделирања и штампања“

Поштовани,

Канцеларији за младе општине Ивањица – Општини Ивањица на конкурсу за финансирање пројеката у циљу ублажавања негативних последица унутрашњих миграција одобрен је пројекат под називом „Модел за унапређење компетенција незапослене омладине у циљу ублажавања негативних последица миграција“ који се спроводи у сарадњи са Међународном огранизацијом за миграције (IOM), финансира Швајцарска влада – Швајцарска агенција за развој и сарадњу (SDC), а суфинансира општина Ивањица кроз програмски буџет Канцеларије за младе.

У оквиру поменутог пројекта у суботу 26.02.2022. године почео је са реализацијом курс „3D моделирања и штампања“ у сарадњи са Факултетом за машинство и грађевинарство из Краљева.

Овај савремени курс обухвата упознавање са 3Д моделирањем, израду виртуелног модела за 3Д штампу (3Д CAD моделирање), упознавање са технологијом и опремом за 3Д штампу, дигиталну припрему за модела за штампу (slicing) и сам процес 3Д штампе на савременој опреми.

Велики део курса посвећен је практичном раду на развоју 3Д модела, припреми модела за штампу, самом процесу 3Д штампе и обради одштампаних модела. Полазници ће након курса овладати целокупним процесом развоја, припреме и штампања модела, и стећи увид у неке од најакутелнијих технолошких и дизајнерских тенденција.
Обезбеђени су сви алати и материјали потребни за практичну реализацију, а полазници ће добити сертификат о завршеном курсу.

Поменути курс је БЕСПЛАТАН.

Још објава

Индивидуални разговори/савертовањаа

Поштовани, На конкурсу за Подизање капацитета Регионалних иновационих сатартап центара у сарадњи са Научно технолошким парковима, који је расписао Фонд…