ОБУКЕ ЗА НАРЕДНИ ПЕРИОД У КЗМ У ОКВИРУ КАРИЈЕРНОГ ЦЕНТРА

Аутор K Z M
5 година ago
519 Views

Поштовани,

Локалној Канцеларији за младе Општине Ивањица од стране Министарства омладине и спорта РС одобрен је пројекат под називом „Каријерни центар – иновативни сервис за усмеравање и запошљавање младих“.

Каријерни центар, као одрживи сервис за каријерно вођење и саветовање младих, има за циљ да поспешује запошљивост и запосленост младих кроз свој план и програм рада, а све у циљу запошљавања и самозапошљавања младих незапослених лица. Функционисање Каријерног центра осмишљено је кроз неколико услуга. Каријерни центар у оквиру саветодавне улоге организваће индивидуална саветовања, пружања информација на захтев преко телефона или електронске поште као и онлајн каријерно саветовање путем веб платформе. Остале услуге које каријерни центар нуди могу се поделити у два правца. Први правац је пружање услуга младима када је у питању запошљавање, што обухвата обуке из области писања ЦВ-ија, радне биографије, интервијуа, основна обука за рад на рачунару и програмима радних и стручних пракси. Други правац је пружање услуга младима ако је у питању самозапошљавање што обухвата презентација програма субвенционисања самозапошљавања, обуке из области писања бизнис плана, правних услуга и питања, обука за израду веб презентације. Поред тога Каријерни центар ће младима омогућити похађање Програма радне праксе који ће бити реализован у сарадњи са Центром за радно ангажовање Ивањица уз финансијску подршку Општине Ивањица.

Позивамо све младе наше општине да се укључе у реализацију пројекта, буду део пројекта, да узму учешће у реализацији обука и других активности на пројекту које доприносе смањењу незапослености младих.

У наредном периоду биће реализоване следеће обуке: Обуке за рад на рачунару, Обука писање бизнис плана, Обука на теме радних и стручних пракси и Обука Веб дизајна.

Пријаве за учешће на обукама могу се извршити путем онлајн комуникација на сајту, путем мејла, инстаграма, фејсбук странице, телефона или лично у Канцеларији за младе где можете добити и инфо о терминима реализације обука.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *