Подели на:
Новости

Обука „Како до посла“

Поштовани,

У оквиру глобалног пројекта „Миграције у функцији одрживог развоја“ који спроводе Међународна организација за миграције (IOM) и UNDP у Србији, а финансира Швајцарска влада – Швајцарска агенција за развој и сарадњу (SDC) расписан је јавни позив за финансирање пројеката у циљу ублажавања негативних последица унутрашњих миграција.

Канцеларији за младе општине Ивањица – Општини Ивањица на поменутом конкурсу одобрен је пројекат под називом „Модел за унапређење компетенција незапослене омладине у циљу ублажавања негативних последица миграција“ који се спроводи у сарадњи са Међународном огранизацијом за миграције (IOM), финансира Швајцарска влада – Швајцарска агенција за развој и сарадњу (SDC), а суфинансира општина Ивањица кроз програмски буџет Канцеларије за младе.

У оквиру поменутог пројекта реализована је обука „Како до посла“. Реализацији ове обуке присуствовало је 20 младих људи. У оквиру обуке млади су имали прилику да се упознају са свим програмима у Републици Србији који су везани субвенционисање самозапошљавања које спроводи на пример (НСЗ, РАС, Фонд за развој Републике Србије). 

Још објава