НАСТАВАК ПРОГРАМА, БЕСПЛАТНИХ КУРСЕВА, ОБУКА ЗА МЛАДЕ У КЗМ-УНАПРЕЂЕЊЕ ПРОГРАМА ЦЕНТРА ЗА РАЗВОЈ ИНОВАЦИЈА У ЗАПОШЉАВАЊУ И ТЕХНОЛОШКОГ ПРЕДУЗЕТНИШТВА

Аутор K Z M
2 године ago
50 Views

Поштовани,

У просторијама Министарства омладине и спорта Републике Србије, свечано је потписан уговор о реализацији новог пројекта „Унапређење Програма Центра за развој иновација у запошљавању и технолошког предузетништва“. који је Канцеларији за младе општине Ивањица, Општини Ивањица, одобрен на конкурсу код поменутог Министарства.

Уговори су потписани у присуству министра омладине и спорта, Вање Удовичића, градоначелника и председника општина, координатора канцеларија за младе, а у име општине Ивањица потписивању уговора је присуствовао координатор Канцеларије за младе општине Ивањица Иван Стаменић.

Циљ пројекта је унапређење Програма „Центра за равој иновација и технолошког предузетништва“ у оквиру Клуба за младе општине Ивањица кроз израду и развој његовог програма ради унапређења запошљивости, запослености и предузетништва код младих.

У Ивањици је у претходној години реновиран и адаптиран простор за покретање и успостављање „Центра за равој иновација и технолошког предузетништва“ који функционише у оквиру Клуба за младе општине Ивањица и као такав је нешто ново у нашој општини што ће утицати на повећање запошљавања младих и њихово даље усавршавање после и у току школовања. Такође, током претходне године је успостављен и Програм Центра, који је ове године, на основу испитивања потреба младих, унапређен и осмишљен тако да допринесе унапређењу запошљивости, запослености и предузетништва код младих.

Унапређен Програм деловања Центра може се поделити у три правца и то:

Правац запошљавања који ће обухватати едукације из области запошљивности, курсеве енглеског језика, радне праксе, сајмове;

Правац самозапошљавања који ће обухватати обуке из области самозапошљавања, израду анализа, округлих столова;

Правац технолошког предузетништва, који ће обухватати курсеве из области IT и WEB програмирања и биће реализовани од стране лиценцираних академија. Курсеви који ће бити реализовани су: Java Script (основни и напредни ниво), HTML (основни и напредни ниво), SEO оптимизација и Word Press, jQuery (основни и напредни ниво), Python (основни и напредни ниво).

Такође, у оквиру овог правца биће реализована и Школа роботике.

Обуке и курсеве ће водити лиценцирани предавачи и лиценциране академије, а учесници курсева ће добити сертификате.

Поред поменутих услуга Центар ће имати и саветодавну улогу у оквиру које ће организвати индивидуална саветовања, пружање информација на захтев, преко телефона или електронске поште као и онлајн каријерно саветовање путем веб платформе.

Наведене активности имају за циљ развијање услуга и механизама који поспешују предузетнички дух, запошљивост и запосленост младих што је у директној вези са првом области из НСМ, а то је Област запошљавање и предузетништво младих.

На конкурсу код Министарства омладине и спорта укупно је одобрено 26 пројекта од послатих 66, међу којима је пројекат Канцеларије за младе општине Ивањица оцењен као најквалитетнији, што говори и објављена ранг листа и највећи број бодова додељених по дефинисаним критеријумима, јер сам пројекат директно доприноси смањењу незапослености младе популације у Ивањици.

Пројекат финансира Министарство омладине и спорта Републике Србије, а суфинансира Општина Ивањица преко програмског буџета Канцеларије за младе.

Позивамо све младе наше општине да се укључе у реализацију пројекта, буду део пројекта, да узму учешће у реализацији праксе, курсева, обука и других активности на пројекту које доприносе смањењу незапослености младих.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *