Подели на:
Новости

КУРС ОСНОВНОГ ПРОГРАМИРАЊА ИНДУСТРИЈСКИХ РОБОТА

Поштовани,
На конкурсу за Подизање капацитета Регионалних иновационих стартап центара у сарадњи са Научно технолошким парковима, који је расписао Фонд за иновациону делатност Републике Србије, Општини Ивањица – Канцеларији за младе додељена су средства за реализацију програма Центра за развој иновација Ивањица. Пројекат се реализује у конзорцијуму са Научно технолошким парком Чачак.
У оквиру поменутог пројекта у наредном периоду планирана је реализација „Курса основног програмирања индустријских робота“ у сарадњи са Факултетом за машинство и грађевинарство из Краљева.
Програмирање индустријских робота представља процес дефинисања путања и извршних команди које робот треба да изведе у свом раду. Примена робота у индустрији је веома широка, а најчешћи случајеви су паковање производа у кутије, палетизација готових производа или спакованих кутија, опслуживање других система или CNC машина, фарбање и брушење дрвених и металних површина, заваривање итд. На овоj обуци млади ће савладати основе ручног програмирања индустријских робота и симулације у софтверу, са неколико примера примене.
Курс се састоји из теоријског и практичног дела. Теоријски део биће организован у просторијама „Центра за развој иновација“, док ће практични део бити реализован у „Центру за обуку ЦНЦ оператера“.
На курс се могу пријавити сви млади од 15 до 30 година. Број полазника је ограничен, а предност имају они полазници који се први пријаве. Поменути курс је БЕСПЛАТАН.
Пријаве за курсеве се могу слати на мејл адресу kzm.ivanjica@hotmail.com, путем фејсбук странице Млади Ивањице – Канцеларије за младе, инстаграм налога kzm_ivanjica или на бројеве телефона 0648899486 и 0644192407.
AI nuclear energy, future innovation of disruptive technology

Још објава