Подели на:
Новости

Еко камп 2018.

Поштовани,

У периоду од (16-19).08.2018. године локална Канцеларија за младе општине Ивањица у сарадњи са одредом извиђача „Ратко Софијанић“ реализовала је „Еко камп 2018“, на Голији – Дајићко брдо, на простору Омладинског кампа. Еко камп је званично отворен 16.08.2018. године у 18часова обраћањем координатора Канцеларије за младе општине Ивањица, који је пожелео добродошлицу младим камперима који су пристигли из 10-ак градова Србије. Том приликом учесници кампа су детаљно упознати са садржајем кампа, као и са правилима понашања у истом. На кампу је учествовало око 100 младих. Кроз читав програм млади су имали прилику да науче доста о природи и здравој животној средини са акцентом на Парк природе „Голија“, као и да науче доста о вештинама, играма, правилима и обичајима у природи, као и о својој безбедности у истој. Млади су такође уживали у спортским и културним садржајима на Кампу.
Први дан одржано је и предавање на тему „Парк природе – Голија“ како би се учесници кампа упознали са местом на којем се камп реализације, а такође и због промоције саме Голије као туристичке дестинације.
Наредни дан почео је са реализацјом радне акције уређивања Градског парка која је протекла успешно са доста одрађеног посла. Учесници Еко кампа 2018 су са кампинг места превозом дошли у Ивањицу где су учествовали у фармању комплетног дела парка где се налазе справе за децу. Дан је пропраћен и са спортским садржајима конкретно са реализацијом такмичења у Оријентирингу у самој околини Омладинског кампа, где су се млади кроз игру упознали са околином кампа и научили основна правила орјентације у простору. Најбољи су и награђени. Први дан млади учесници кампа су завршили уз музику и логорску ватру у оквиру кампа.
Трећи дан, као најдинамичнији, био је пропраћен играма без граница на новоизграђеном Авантура парку и у простору Омладинског кампа. Остатак дана посвећен је спорту на Тичар језеру, старим спортским дисциплинама (камен с рамена, надвлачење конопца,…), као и такмичењу у малом фудбалу. У све три такмичарске игре (игре без граница, ста, старим спортским дисциплинама, малон фудбалу) победници су у вечерњим сатима уз музички програм били и награђени пехарима и другим наградама.
Последњи дан пре самог затварања организована је еколошка акција у којој је сређено камп место укључујући и комплетан простор „Омладинског кампа“.
Камп је затворен 19.08.2017. у 12:00 часова.
Захваљујемо се свим младим људима који су учествовали у овогодишењем кампу као и свим организацијама и институцијама и комшијама на Дајићком брду које су помогле реализацију активности на истом. Планирамо наставак реализације овог догађаја у наредном периоду са још више посетилаца и других занимљивих активности за младе како општине Ивањица тако и других општина/градова у Србији, а и шире.

[vc_gallery interval=“3″ images=“20102,20103,20104,20106,20107,20108,20109,20110,20111,20112″]

Још објава

Индивидуални разговори/савертовањаа

Поштовани, На конкурсу за Подизање капацитета Регионалних иновационих сатартап центара у сарадњи са Научно технолошким парковима, који је расписао Фонд…