Подели на:
Новости

ЕКО КАМП 2018 – ПРИЈАВЕ

Поштовани,

Локална Канцеларија за младе општине Ивањица у сарадњи са Одредом извиђача „Ратко Софијанић“ већ осму годину заредом организује „Еко камп“.

Први „Еко камп“ организован је 2011. године на коме су присуствовали извиђачи и сарадници Канцеалрија за младе из Србије, док је наредне 2012. године добио и међународни карактер, где смо угостили 30 младих извиђача из Версаја (Француска), док су последња четири кампа 2013., 2014., 2015., у 2016. године реализована у Кушићима.

Ове године камп ће по други пут, након прошлогодишњег, бити реализован на планини Голија – Дајићко брдо у новоизграђеном „Омладинском кампу“. Камп на планини Голија обухвата простор од 19.4 ара на ком се налази новоизграђени објекат површине 67 метара квадратних који садржи тоалете, купатила, кухињу и неколико вишенаменских просторија. Двориште кампа уређено је кроз постављање полигона за вежбање, Авантура парка, Амфитеатра за предавања у природи и справа у виду љуљашки, клацкалица, клупа итд. У оквиру дворишта налази се и кампинг простор који је кључни за реализацију овог Еко кампа.

Циљ ове акције-кампа јесте промоција волонтеризма и активизма младих, изласка у природу, здравих стилова живота, важности заштите животне средине, здраве околине, здравља и афирмисање планине Голија као великог туристичког потенцијала који ћемо постићи реализацијом бројних активности различитог карактера. У оквиру „Еко кампа“ биће реализован низ активности едукативног карактера кроз које ће бити обухваћене теме животне средине, парка природе, здравља, рекреације, као и исхране младих. Део кампа ће бити посвећен упознавању и провери извиђачких вештина, вештарства и знања активности везаних за програм извиђача, као и општег знања о екологији. На кампу ће учешће узети и “Служба за деловање у ванредним ситуацијама” општине Ивањица, као део Канцеларије за младе, кроз организацију активности везаних за безбедност и преживљавање у природи, алпинизму. Поред наведених активности, учесници ће моћи да уживају у спорту, играма без граница, друштвено корисним активностима и културно забавном програму, као и провери њихове орјентације у простору кроз учешће у активности под називом “Орјентиринг”. На кампу ће присуствовати: волонтери локалних Канцеларија за младе из региона и широм Србије, планинке и извиђачи, као и сарадници Канцеларије за младе општина Ивањица.

Ово је прилика за све учеснике да стекну нова познанства и знања.

Овом приликом Вас позивамо да учествујете и будете гости на нашем кампу који полако прераста у традицију.

У прилогу мејла шаљемо Вам прелиминарну сатницу “Еко кампа 2018” где се детаљније можете информисати о активностима.

Пријаве за камп можете вршити путем мејла kzm.ivanjica@hotmail.com (у којем ћете навести имена и презимена учесника, датуме њиховог рођења као и место одакле долазе), у просторијама Канцеларије за младе или на бројеве телефона 032/665-414; 064/88-99-486 – Иван ;064/419-24-07 – Александар.

За све учеснике на кампу обезбеђено је: камп место, храна и освежење, пут од Ивањице до кампинг места као и услови за личну хигијену.

Рок за пријављивање је 12.08.2018. године до 15 часова.

Фотографије са претходних кампова можете погледати на следећим линковима:

“Еко камп 2011”- https://www.facebook.com/media/set/…

“Еко камп 2012”- https://www.facebook.com/PavleKrivokuca/media_set…

https://www.facebook.com/PavleKrivokuca/media_set…

https://www.facebook.com/PavleKrivokuca/media_set…

https://www.facebook.com/PavleKrivokuca/media_set…

https://www.facebook.com/PavleKrivokuca/media_set…

https://www.facebook.com/PavleKrivokuca/media_set…

“Еко камп 2013”-

https://www.facebook.com/media/set/…

https://www.facebook.com/media/set/…

https://www.facebook.com/media/set/…

“Еко камп 2014”- https://www.facebook.com/media/set/…

“Еко камп 2015”- https://www.facebook.com/Mladi-Ivanjice-Kancelarija-za-…/…/…

„Еко камп 2016“ – https://www.facebook.com/pg/Mladi-Ivanjice-Kancelarija-za-mlade-191880546607/photos/?tab=album&album_id=10153891215006608

„Еко камп 2017“ – https://www.facebook.com/pg/Mladi-Ivanjice-Kancelarija-za-mlade-191880546607/photos/?tab=album&album_id=10154979053336608

Надамо се новом дружењу у Ивањици (Голија) и очекујемо Ваше пријаве.

Још објава

Индивидуални разговори/савертовањаа

Поштовани, На конкурсу за Подизање капацитета Регионалних иновационих сатартап центара у сарадњи са Научно технолошким парковима, који је расписао Фонд…