Подели на:
Каријерни центарНовости

ЦРАМ – Програм радне праксе за младе у Ивањици

Поштовани,
у оквиру пројекта „ЦРАМ – Програм радне праксе за младе у Ивањици, чији је носилац Центар за радно ангажовање Ивањица, а донатор општина Ивањица, који се реализује у сарадњи са локалном Канцеларијом за младе општине Ивањица Центар за радно ангажовање Ивањица расписује први круг конкурса за пријаву практиканата.

Места за радну праксу за која практиканти могу да конкуришу су:

1. „BIG STYLE“: радник за рад на хпризонталном форматизеру на резању плочастог материјала, – 1 практикант,
2. У.Г. радња „Добар поглед 477“: кувар и конобар, – 2 практиканта,
3. Трговинска радња“ D&A STORE“ : трговац, – 1 практикант,
4. Пицерија „Фонтана“ : достављач хране, – 2 практиканта,
5. Основно јавно тужилаштво: дипломирани правник, – 1 практикант,
6. Едукативни центар „ЈЕЖИЋ-1“ : васпитач.- 1 практикант,
7. „МОМО“ пицерија – достављач хране: 1 практикант,
8. О.П.М.В.И.Д.И. St&l – радник на прању тепиха: 1 практикант,
9. СЗР „Ваки“ – радник на линији за израду кора: 1 практикант,
10. „Матис“ ДОО – магацински радници и радници у производњи: више практиканата,
11. Аматерско позориште младих: тонски техничар – 1 практикант, радник на припреми и организацији представе – 1 практикант,
12. Иницијатива за развој локалних услуга: радник на административно организационим пословима – 2 практиканта,
13. Радио Јавор Ивањица : водитељ програма и тонски техничар, 4 практиканта
14. Основна школа ,,Кирило Савић“ Ивањица: Помоћ у васпитно образовном раду (учитељи, наставници, педагози, психолози) – 1практикант, помоћ у сређивању школске документације (учитељи, наставници, педагози, психолози) – 1 практикант, помоћ у обављању административних и техничких послова – 1 практикант.
15. Гимназија Ивањица: дипломирани економиста – 1 практикант
16. „Виктор аграр“ ТЗР: рад на откупу воћа (рад на рачунару) – 1 практикант,
17. „Mizoni home“ ДОО: рад у производњи намештаја – 3 практиканта, машински техничар- 1 практикант,
18. УР „Код трубача“: кувар или помоћни радник у кухињи – 2 практиканта.
19. Портал „Info liga” – новинар – 1 практикант,
20. „Дом“ ДОО – трговац – 1 практикант.

Због ограниченог броја практиканата предност имају они послодавци који први одаберу своје практиканте.
.
За све радне праксе уговор се склапа на три месеца.

На конкурс се можете пријавити достављањем попуњеног пријавног формулара у просторије локалне Канцеларије за младе општине Ивањица који можете преузети са следећег линка: https://www.sendspace.com/file/1zs1hk
Програм радне праксе траје три дана по четири сата у недељи или укупно 48 сати месечно. Практиканти за време проведено на пракси добијају финансијску надокнаду од 5.000,00 рсд на месечном нивоу.
Програм радне праксе је организовани програм стажирања базиран на тројном уговорном односу између Центра за радно ангажовање младих, супервизора на локацији обављања праксе и практиканата.
Док су у програму радне праксе, практиканти добијају осећај правог пословног живота током праксе која траје три дана и 12 сати у недељи или укупно 48 сати месечно, а коју обезбеђују јавне, приватне и цивилне организације. Током овог програма практиканти раде и уче у високо стручном окружењу које је усмерено ка сталном усавршавању. Они прате пословање предузећа и институција и увиђају како се теоретско знање стечено у школи може применити на делу. Захваљујући тесној сарадњи са локалним послодавцима, Центар за радно ангажовање младих је у могућности да младима пружи избор радних места у бројним областима кроз програм радне праксе.

Центар за радно ангажовање младих је регионални лидер у иновативним решењима за радну интеграцију младе радне снаге и повезивања људских потенцијала са снагом пословања. Ми помажемо својим партнерима, клијентима и заједницама да убрзају своје пословање и развој, пружајући људе и услуге које повећавају квалитет, продуктивност и ефикасност њихове укупне радне снаге, укључујући регрутовање, обуку, процену и развој радне снаге, консалтинг, аутсорсинг и управљање каријером.

Кроз свакодневни сервисни рад, Центар за радно ангажовање младих повезује послодавце и незапослене, омогућава приступ најновијим информацијама о битним занимањима и могућностима даљег образовања, пружа услуге послодавцима који су заинтересовани за запошљавање младих.

Још објава