Подели на:
Новости

БЕСПЛАТНИ, СЕРТИФИКОВАНИ IT I WEB КУРСЕВИ У КАНЦЕЛАРИЈИ ЗА МЛАДЕ

Поштовани,
На конкурсу у областима омладинског сектора које је расписало Министарство омладине и спорта РС за јединице локалне самоуправе Канцеларији за младе општине Ивањица, Општини Ивањица одобрен је пројекат под називом „Успостављање Центра за развој иновација у запошљавању и технолошког предузетнишва“.
Циљ пројекта је успотављање „Центра за равој иновација и технолошког предузетништва“ у оквиру Клуба за младе општине Ивањица кроз израду и развој његовог програма ради унапређења запошљивости, запослености и предузетништва код младих.
У оквиру поменутог пројекта, планирано је да се у наредном периоду реализује 5 IT и WEB курсева програмирања, а то су: Java Script (основни ниво), HTML (основни и напредни ниво), SEO оптимизација и Word Press.
Израда интерактивних wеб сајтова као и wеб апликација једно је од најпопуларнијих занимања данашњице, а незадрживи развој wеб технологија и интернета само ће још више повећати потражњу за стручњацима који се баве frontend JavaScrip програмирањем. Frontend програмери задужени су за креирање, програмирање и прилагођавање комплетног визуелног идентитета сајта или wеб апликације. Другим речима, њихов посао је да обезбеде функционалност и интерактивност свих елемената које видите на једној wеб страници. С друге стране, улога frontend програмера јесте и да осмисле дизајн корисничког интерфејса који ће бити прилагођен различитим уређајима, али и корисницима.
Курсеви ће вити реализовани у сарадњи са Академијом Oxford, чија ће стручна лица, професори бити задужени за вођење истих.
Учесници, по завршетку курса, ће добити сертификат од стране лиценциране Академије да су оспособљени за рад у области којом се бави курс.
Позивамо младе наше општине да се пријаве и узму учешће на курсу и тако стекну знања и вештине које ће им омогућити усавршавање, лакше запослење или отпочињање сопственог бизниса.
На курсеве се могу пријавити сви млади од 15 до 30 година. Број полазника је ограничен, а предност имају они полазници који се први пријаве. Поменути курсеви су БЕСПЛАТНИ.
Пријаве за курсеве се могу слати на мејл адресу kzm.ivanjica@hotmail.com, путем фејсбук странице Млади Ивањице – Канцеларије за младе, инстаграм налога kzm_ivanjica или на бројеве телефона 0648899486 и 0658911585.

Још објава

Индивидуални разговори/савертовањаа

Поштовани, На конкурсу за Подизање капацитета Регионалних иновационих сатартап центара у сарадњи са Научно технолошким парковима, који је расписао Фонд…